Bak- & Chokladfestivalen

I helgen anordnades Bak & Chokladfestifalen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Närmare 40.000 besökare tar sig till mässan för att prova på en del av de läckraste bakverk och chokladskapelser som finns i Sverige. Vi var givetvis där och erbjöd spännande produkter med av Magnus Johansson speciellt skapade sötsaker till våra drycker. Magnus Johansson som skapade förra årets Nobel-dessert är landslagskonditor och hade valt en hallon- och rödavinbärstartlett med marängtopping till Taittinger Nocturne Rosé och en Mörk choklad- och svartvinbärspralin till Castaño Dulce Monastrell.

Bakochchokladfestivalen

Under en av dagarna var även exportchefen för Bodegas Castaño på plats. Bodegan som ligger i Spanska Yecla inte alltför långt ifrån turistparadiset Alicante har specialiserat sig på druvsorten Monastrell. Ursprungligen kommer den från Spanien men är internationellt mer känd under sitt franska namn Mourvèdere. Castaño gör spännande, ursprungstpiska och kraftiga torra rödviner på Monastrell, men till choklad är Dulce Monastrell ett svårslaget alternativ.