Vinmiddag på Ulla Winbladh med utvalda pärlor från Norra Rhône

Ett trettiotal personer samlades i veckan för en exklusiv middag på Wärdshuset Ulla Winbladh på Djurgården i Stockholm. Efter ett trevligt glas champagne som fördrink var det dags för middagen, signerad kökschef Pelle Johansson. In i sista stund provade Pelle vinerna mot maten inne i köket innan de serverades gästerna, för att få perfekt matchning mellan vin och mat. Just denna kväll var det smygpremiär för toppviner från Ferraton Père & Fils, en producent i Rhônedalen i Frankrike. Patrick Rigoulet från vinhuset presenterade vinerna och även tankarna kring biodynamisk odling som är centrala för vinerna från Ferraton – kortfattat handlar det om att odla vindruvor i samklang med naturen, en filosofi som infattar allt från vilka produkter som används i vingården, till hur månens faser påverkar processen.

Vinerna som serverades, en Crozes-Ermitage och två Ermitager, släpptes två dagar senare på Systembolaget i mycket liten upplaga.

slider-vins2