Familia Zuccardi

Familia Zuccardi från Mendoza, Argentina, är en av landets mest innovativa vinproducenter som samtidigt har ett seriöst hållbarhetstänk med ekologiskt certifierade viner.

Vinproducenten Familia Zuccardi grundades av Alberto Zuccardi i början av 1960-talet, då han lät anlägga en 16 hektar stor vingård är Alberto experimenterade med konstbevattningssystem – en nödvändighet i regionen Mendoza, som har ett klimat präglat av torka. De 16 hektaren har under åren växt till 475 i området Santa Rosa och 180 hektar i Maipú, och Familia Zuccardi är idag Argentinas största familjeägda vinodlare. Albertos son, José Alberto, driver idag verksamheten tillsammans med sönerna Sebastián och Miguel samt dottern Julia.

Läs mer »

Familia Zuccardi fortsätter att experimentera med olika druvsorter, vinifieringstekniker och jordmåner – de har vid sidan av internationella druvsorter även en innovativ linje viner baserade på exempelvis Aglianico, Touriga Nacional och Verdelho. Ett helt nytt vineri är under uppbyggnad i höglänta Uco Valley, med vingårdarna La Consulta (37 ha), Vista Mares (55 ha) och Altamira (90 ha). Här produceras bland annat ikonvinet Zuccardi Zeta från och med årgång 2014.