Årets Nobelchampagne är Taittinger Brut Réserve!

Champagne Taittinger och Fondberg har äran att leverera champagnen till årets Nobelfestligheter. Gästerna under banketten i Blå Hallen får i år njuta av Champagne Taittingers signaturcuvée Brut Réserve till förrätten, pressad och torkad jordärtskocka, serveras med kålrabbiblommor smaksatta med ingefära samt mildrostad kålbuljong, signerad Tom Sjöstedt.


Champagne Taittinger Brut Reserve

Champagne Taittinger, med anor från 1700-talet, är ett av få större champagnehus som ägs och drivs av familjen vars namn pryder etiketten. Chardonnaydruvan är ett dominerande inslag i husets stil, som karaktäriseras av lätthet, elegans och friskhet. I Taittinger Brut Réserve ingår druvor från mer än trettiofem olika växtplatser i Champagne. Efter jäsning och buteljering har vinet lagrats ytterligare fyra år på jästfällningen och utvecklat en elegant smak och doft med inslag av brioche, gröna och röda äpplen, citrus och mineral.

Taittinger Brut Réserve
Nr: 7422 | 405 kr | 750 ml | 12,5% alc/vol.

Champagnen finns även på halvflaska, samt storlekar upp till 15 liter.

Taittinger Brut Réserve finns på de flesta Systembolagsbutiker runt om i landet. Skulle den inte finnas hos dig, eller om du vill prova en annan storlek, beställ senast 11 december via Systembolaget för att vara säker att få leveransen före jul och nyår.