“Australian New Wave Chardonnay” Pikes & Joyce Sirocco Chardonnay 2019, lanseras den 16:e Mars på Systembolagets tillfälliga sortiment

Från en av de bästa producenterna i Adelaide Hills: Pike & Joyce.

61784023_1269190026573810_761330970950369280_o

Lenswood vineyard, Adelaide Hills

Öster om staden Adelaide ligger Adelaide Hills: ett av Australiens mest energiska svalklimatsområde för vin i! Med över 90 olika varumärken och 50 vinerier att besöka är det internationellt känt för sina ursprungstypiska premiumviner och vidunderligt vackra omgivningar.

Adelaide Hills är en ledare i det som kallas “New Australian – New Wave” Chardonnay – viner som är eleganta, strukturerade och slanka, men fortfarande har strukturen och syran för att utvecklas och mogna väl. Dessa pigga och eleganta vita viner utmanar de traditionella stereotyperna kring Chardonnay och erbjuder topprodukter, med stor koncentration och nyans.

Sirocco Chardonnay är ett utmärkt exempel på detta, och karaktäriseras av vit persika, citrusblom, nougat, hasselnötter och grädde, vilket lyfts av en stark bakomliggande struktur och läskande syra.

Druvorna skördades för hand, vinifierades med naturliga jäststammar och lagrades 8 månader i franska ekfat. Denna årgång av Sirocco Chardonnay fortsätter att statuera exempel för hur storslagen Chardonnay Adelaide Hills kan uppbåda.

pike-joyce-restaurant-5

Pike & Joyce restaurang

Pike & Joyce är ett partnerskap mellan två familjer med samma namn. De delar sin kärlek till Adelaide Hills, en passion för god mat och vin och en strävan att alltid producera bästa möjliga vin, år efter år.

Vingårdarna i Lenswood är några av de högst belägna i Adelaide Hills och höjden kombinerat med blandade grusjordar och sluttningar skapar en utmärkt växtplats för produktion av svalklimatsviner av hög kvalitet.

Vinmakarstilen bygger på en balans mellan traditionella vinmakartekniker från Europa, mixat med den moderna Australiensiska approachen till vinmakning som reflekterar druvsort, region och årgång. De flirtar även med sina egna tolkningar av klassiska europeiska vinstilar.

Villa Maria Taylors Pass Sauvignon blanc 2019

” Another fantastic release adding to the provenance of this wine. Our Lenswood site is proving to be exceptionally well suited to consistently producing chardonnay of a very high quality.”  
Andrew Pike, Managing director & Viticulturist.

Sirocco Chardonnay är utmärkt till skaldjur såsom pilgrimsmussla eller krabbkakor, varsamt grillad kyckling med citron och timjan eller till och med en pizza margarita – mozzarellans krämighet är en förvånansvärt lyckad kombination till vinet!

Drick nu, eller lagra 5-8 år

2 000 flaskor lanseras i Systembolagets Småpartier den 16 mars.

Artnr: 9027401, 229 kr, 750 ml, 13 %alk/vol

Mer information om vinet.