Champagne Taittinger Prélude Grands Crus åter i magnumbutelj – 20 år senare!

Som en symbol för övergången in i år 2000 skapade Champagne Taittinger, för tjugo år sedan, cuvéen Prélude. Precis som i den klassiska musikens ”preludium” skapades denna champagne för att inleda någonting nytt, som ett millennieskifte. Den finstämda smaken hos Prélude Grands Crus skapades likaså för att vara den perfekta upptakten till en delikat måltid.

Prélude Grands Crus består av lika delar pinot noir och chardonnay och har en komplex, elegant men även kraftfull stil med markerad syra och elegant eftersmak. Dofterna karaktäriseras av citron, mineral, vita blommor och vit persika.

De första flaskorna Prélude Grands Crus producerades endast på magnumstorlek. På etiketten framträdde bilden av Woman in the Glass, den internationella ikon som då förkroppsligade Champagne Taittinger och husets ledord ”L’Instant Taittinger”. Prélude Grands Crus blev ett bestående inslag hos Taittinger, dock i vanligt flaskformat. I tjugo års tid har Prélude Grands Crus varit ett exklusivt inslag hos Champagne Taittingers utbud.

Nu är Prélude Grands Crus Magnum tillbaka, precis när vi tar steget in i ett nytt årtionde. Woman in the glass återfinns också i sin sirliga skepnad, på trälådan som omsluter magnumflaskan.

boisprelude

Prélude Grands Crus Magnum i exklusiv trälåda finns i mycket begränsad upplaga och kan beställas från Systembolaget, art.nr 7791006, pris 1800 sek. (alk/vol 12,5 %). Leveranstid upp till 8 arbetsdagar. Observera att Systembolaget inte garanterar leverans före nyår för ordrar som läggs efter 10 december.