Den stora stunden är här! Nu släpps Momento Massimo 2015 från Terreno

Det framställs enbart de allra bästa årgångarna och i ett begränsat antal flaskor. Terreno Momento Massimo 2015, ett Super Tuscan för livets stora stunder, är äntligen här!

Skärmavbild 2019-10-02 kl. 15.25.40

När Mats och Birgitta Ruhne hade gjort vin på Terreno i knappt tio år var tiden mogen att ta ett steg vidare i vinmakeriet och ytterligare en familjemedlem föddes. Den första årgången av Terrenos supertoskanare Momento Massimo framställdes 1995 och det dröjde ytterligare fyra år innan kunder och vänner fick njuta av vinet.

Filosofin bakom Momento Massimo är att det ska kunna segla över världens hav och inte ha någon fast hamn, en flirt med familjen Ruhnes rederibakgrund. Det är ett internationellt vin med stor kraftig smak, ett vin som utgör den perfekta stunden – il Momento Massimo.

Vinet framställs av fyra internationella druvsorter, nämligen Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah och Petit Verdot och görs enbart de år då druvorna är som allra bäst. Momento Massimo har hittills släppts i nio årgångar och det är nu dags för den tionde, nämligen 2015 som var ett av de bästa i Toscana på mycket länge.

 

Om Momento Massimo 2015

Druvsorter: Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah och Petit Verdot

Lagring: två år på små ekfat (barrique) och två år på flaska

Produktion: 4500 flaskor

Årgångar: 1995, 1997, 1999, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2015

Beställningsnummer: 7086301

Pris: 599 sek

 

Missa inte lanseringsmiddagen av Momento Massimo 2015, tillsammans med Mats Ruhne, den 9 november på The Winery Hotel i Solna.

Mer information och bokning: https://www.thewineryhotel.se/events/winemakers-dinner-med-mats-ruhne-forhandsprovning-av-momento-massimo

 

Historien om supervinerna från Toscana

Under 1970-talet började en ny generation vinmakare i Toscana att ta fram stora, svulstiga och rebelliska viner med internationell karaktär, viner som kom att kallas Super Tuscans. Vinerna stred mot de traditionella toskanska regelverken då de gjordes på franska druvor odlade i Toscana, ibland i icke traditionella områden som låg närmare Medelhavet. Dessa toskanska rebeller fick sitt namn av amerikanska journalister som inte kunde förstå hur de kunde klassificeras som ”vino da tavola” – bordsvin. Det här var ju superviner – Super Tuscans.