Fondberg förvärvar majoritetsandel i Vinovativa AB

FONDBERG FÖRVÄRVAR MAJORITETSANDEL I VINOVATIVA AB

Fondberg har förvärvat en majoritetsandel av aktierna i Vinovativa AB. Fondberg förvärvade aktierna från investeraren Magnus Wilkne i och med det köpeavtal som upprättades den 14:e December 2016.

Förvärvet gör Vinovativa till ett dotterbolag i Fondberg Group. Andra dotterbolag i Fondberg Group inkluderar Fondberg & Co AB, Modern Wines AB och Svensk Export Vodka AB. Köpet syftar till att gynna långsiktiga intressen och ligger i linje med både Vinovativas och Fondbergs strategiska mål. Vinovativa kommer, precis som de andra dotterbolagen i Fondberg Group, att drivas självständigt inom gruppen.

Produktportföljerna såväl som kundstockarna för både Vinovativa och Fondberg kompletterar varandra väl. Fondberg har de senaste åren varit framgångsrika med offerter till Systembolaget och är väl representerade på den svenska restaurangmarknaden. Vinovativa är mycket starka mot restauranger, framförallt i Fine Wine-segmentet, men också mot Tax-Free och gränshandeln. Med sammanslagna resurser blir den förstorade grupperingen markant starkare mot samtliga marknadskanaler.

Ägandet och rollerna för Vinovativas grundare, bröderna Christian och Mikael Monteil, förblir oförändrade i och med förvärvet. Detsamma gäller resterande delar av Vinovativas personalstyrka.

“Vi är glada över att få sällskap av sådana branschproffs i vår allt växande skara. Deras kunskaper, passion för kvalitet och expertkunskaper inom HORECA och Tax Free blir ett välkommet tillskott till den redan väldigt stora kompetens som finns i vår gruppering” säger Markku Ropponen, styrelseordförande i Fondberg

“Vi ser fram emot att få släppa lös de uppenbara styrkor och fördelar som styrkan av den här allieringen ger till Vinovativa. I och med samarbetet med Fondberg kan vi fokusera än mer på att utveckla våra leverantörers försäljning och deras varumärken” säger Mikael Monteil, VD och partner i Vinovativa.

Vinovativa grundades 2003 och har växt in i rollen som en av Sveriges ledande unga vinimportörer. www.vinovativa.se

Fondberg grundades 1975 och är en av Sveriges mest erfarna och innovativa importörer av alkoholhaltiga drycker. www.weandwine.se

Ytterligare information:

Fondberg Group AB
Markku Ropponen, COB
markku.ropponen@weandwine.se
+46 70 855 33 44

Vinovativa AB
Mikael Monteil, Managing Director
mikael.monteil@vinovativa.se
+46 70 305 99 21

fondberg-vinovativa