Fuzion Organic Chardonnay

24395581

 

Vinerna från Fuzion står för den Argentinska livsstilen: en blandning mellan historiskt arv och modernitet i den mosaik som Argentina är idag – och där vin är en del av kulturen.

Fuzion Organic Chardonnay är tillverkat av handskördade druvor från vingårdar i Mendoza, som är beläget vid Anderna. Här, på det argentinska höglandet, ligger vingårdarna på mellan 800 och 1200 m.ö.h. De varma dagarna och svala nätterna kombinerat med en stark solstrålning bidrar till vinernas unika karaktär, vilket har behållits i Fuzion Organic Chardonnay genom att bara använda ståltankar i produktionen, inga ekfat. Fuzion Organic Chardonnay är certifierat ekologiskt och även veganvänligt, vilket innebär att endast icke-animaliskt produkter använts i vineriet.

Fuzion Organic Chardonnay har utöver chardonnay även en touch av viognier och torrontés, två mycket aromatiskt druvsorter, vilket ger ett medelfylligt, fruktigt vin med inslag av gula och gröna äpplen, citrus och tropisk frukt såsom litchi. Det är en utmärkt matchning till lätta rätter av fisk, eleganta vegetariskt rätter eller på egen hand i goda vänners lag.

 

Fynd

“Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av vita päron, grapefrukt, äpple, blommor och mineraler”

– Dina Viner, november 2019

Prisvärd 

“Inbjudande fruktig doft. Smaken är gulfruktig… Frisk syra.”

– Allt om vin, 11 2019