HARAHORN – Ginsuccé from Norge!

Det framgångsrika norska spritmärket Harahorn Gin kommer fortsätta att serveras ombord på SAS flygningar. Destilleriet Det Norske Brenneri i Grimstad i Norge och flygbolaget har signerat ett nytt treårsavtal.

De första flaskorna Harahorn Gin levererades till SAS i februari 2018. Sedan dess kan passagerare köpa norska hantverksmässig gin på alla meddellånga och långa flygningar. Harahorn Small Batch Gin har blandats till klassiskt Gin & Tonic till passagerare på väg till New York, eller andra spännande destinationer världen över.

  • ”Det är mycket värdefullt för oss att återigen gå in i ett treårsavtal då det tillåter oss att skapa medvetenhet kring vår prisbelönta gin”, säger Jarle Nereng, Produktchef för Harahorn gin på Det Norske Brenneri. ”SAS är en stor spelare in flygindustrin och ett starkt varumärke, så det är fantastiskt för oss att fortsätta samarbete med dem.”
  • ”Givetvis har flygindustrin påverkats mycket under pandemin. När allt rullade på som vanligt levererade vi över 300’000 miniflaskor Harahorn per år. Detta har förändrats drastiskt i och med utbrottet av COVID-19 i mars förra året. Nu, men ett aktivt vaccinprogram, tror vi passagerare snart kommer att börja flyga med SAS igen” säger Jarle Nereng.

jarle-destilleri

Originialet Harahorn Small Batch Gin säljs i många marknader runt om i världen och har fått en imponerande mängd utmärkelser från några av världens största sprittävlingar. När de mest kända bartendrarna i USA skapade en lista på gin du absolut behöver i din bar, valdes två gin från Norge: Harahorn och Harahorn Cask Aged från Det Norske Brenneri. 2019 erhöll Harahorn den prestigefulla titeln Gin of The Year i USA: Dessutom har Harahorn fått guldmedalj från USA Spirits Ratings, London Spirits Competition och San Francisco World Spirits Competition, för att nämna några.

 

Harahorn Gin, både Small Batch, Cask Aged och Pink, finns tillgängligt i Sverige via Systembolaget, och distribueras av We & Wine.

 

För frågor till Det Norske Brenneri, vänligen kontakta:

Jarle Nereng – jarle@detnorskebrenneri.no

+47 924 35 120