Lakrids By Bülow lanserar helt ny lakritslikör i Sverige!

LAKRIDS BY BÜLOW har alltid haft som ambition att skapa gourmetlakrits av högsta klass.

Efter två års produktutveckling är LAKRIDS BY BÜLOW redo att lansera sin ekologiska lakritslikör ROOT & COCOA. Det är första gången sedan etableringen 2007 på Bornholm som LAKRIDS BY BÜLOW lanserar en produkt utanför konfektyrkategorin.

Nu har det danska lakritsföretaget gjort allt för att också skapa en likör med lakrits som återspeglar samma kvalitet. Efter två års produktutveckling lanseras nu ROOT & COCOA – en ekologisk likör där söta toner av Bourbonvanilj och karamelliserat socker harmoniserar med sofistikerade toner av rå lakrits och rund bitterhet av kakaobönor.

Bülow
”Jag har alltid velat bevisa att lakrits som smak kan användas till mer än konfektyr. Vår önskan är att vara det företag i världen som definierar kvalitet i lakrits, och som alltid utmanar ramen för vad lakrits kan göra. Därför ser jag det som en naturlig utveckling i vårt entreprenörskap att vi nu är redo att lansera en likör i toppklass,” säger Johan Bülow, kreativ chef för LAKRIDS BY BÜLOW och fortsätter:

”Vi har tagit vårt DNA, den sensoriska upplevelsen av lakrits och choklad, som utgångspunkt och skapat en mycket ren och ärlig produkt. Under de senaste två åren har vi utvecklat, förfinat, justerat, smakat om och om igen, tills vi nu har en smakupplevelse som vi är mycket stolta över. Det känns speciellt att vi nu är redo att lansera en sådan ny och annorlunda produkt snart 14 år efter att vårt lakritsäventyr startade.”
ROOT & COCOA ROOT & COCOA har en mjuk, rund, krämig och välbalanserad likörsmak som buteljerats i eleganta flaskor i dansk design gjorda av återvunnet glas. Med en alkoholprocent på 18% är ROOT & COCOA lätt att dricka och kan avnjutas kallt över is, vid rumstemperatur, som ett komplement till t.ex. kaffe eller som ingrediens i en cocktail beroende på preferenser, förklarar Johan Bülow.
”Vårt fokus i utvecklingen har först och främst varit att skapa den produkt som vi anser är den absolut bästa. Själva smaken tilltalar både män och kvinnor, och vi har landat i en mycket rund smak som passar väl på en internationell marknad. Vi vill lära världen att älska lakrits, och jag är övertygad om att ROOT & COCOA för många kommer att vara en ögonöppnare för hur lakrits också kan smaka,” säger Johan Bülow och avslutar:

”Med ROOT & COCOA går vi in i en ny produktkategori. Vi har stor respekt för detta och därför har vi också arbetat mycket noggrant och ödmjukt för att kunna leverera den bästa kvaliteten. Vi tror att med vår kombination av lakrits och kakaobönor lägger vi till en ny kategori som saknas på marknaden, till dem som prioriterar en specialiserad
smakupplevelse. Jag kan inte vänta med att se människor i ögonen och höra deras reaktion första gången de smakar vår likör.”
ROOT & COCOA är en ekologisk likör. Receptet och basen för likören är utvecklad och producerad av LAKRIDS BY BÜLOW. För att säkerställa högsta kvalitet på ROOT & COCOA har LAKRIDS BY BÜLOW ingått ett partnerskap med den berömda tyska spritproducenten Waldemar Behn, som har varit en garant för kvalitet i generationer. Den faktiska förstärkningen av likörbasen med sprit i form av en noggrant utvald vodka och tappning görs av Waldemar Behn, som har den högsta nivån av hantverksmässig erfarenhet.

 

ROOT & COCOA distribueras i Sverige av We & Wine, och kan beställas genom Systembolagets hemsida och har artikelnummer 50607.
Produkten kostar 259 SEK (50 cl, 18 % alk/vol). Leveranstid cirka 8 dagar.