Nobel glans över Taittinger Comtes de Champagne

Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2006

Champagne Taittinger och Fondberg har äran att för tredje året i rad leverera champagnen till årets Nobelfestligheter. Gästerna under banketten i Blå Hallen får i år njuta av Taittingers prestigecuvée Comtes de Champagne Brut Blanc de Blancs 2006 till förrätten; kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen.

Champagne Taittinger ägs och drivs fortfarande av familjen vars namn pryder etiketten – idag är det Pierre-Emmanuel Taittinger som driver företaget tillsammans med sina barn Clovis och Vitalie.

Comtes de Champagne är en ”blanc de blancs”, det vill säga en champagne gjord på endast chardonnay, som ger uttryck åt Taittingers stil: lätthet, finess, elegans och friskhet. Comtes de Champagne är endast gjort på högsta klassens druvor, Grand Cru, och lagras under minst åtta år i Taittingers svala kalkstenskällare i Reims innan den anses färdig att drickas.

Comtes de Champagne 2006 är en mycket elegant, frisk och nyanserad champagne som karaktäriseras av citrus, vit stenfrukt, mineral samt nyanser av rostade nötter. Comtes de Champagne anses idag vara en av de allra bästa champagner som finns, och får återkommande hyllningar av internationella vinkritiker.

Comtes de Champagne Brut Blanc de Blancs 2006 finns att beställa via Systembolaget för 1350 sek, artikelnummer 75978. Leveranstid är cirka åtta arbetsdagar.

De cuvéer som serverats föregående år finns även på Systembolaget: Taittinger Brut Réserve (385 sek, #7422) finns även tillgänglig på halvflaska samt storlekar upp till 15 liter. Taittinger Brut Millésimé 2008 (479 sek, # 7871 samt på magnumbutelj, 999 sek, # 87037)

comtes-de-champagne-2006-box