Admiral Rodney

Amiral Rodney-rom har fingeravtrycket av Saint Lucian-rom, som är en romkaraktär som saknar motstycke till någon annan finlagrad rom. Den rika smakprofilen är utan tvekan från briljansen att extrahera ren rom på lägre plattor i likriktarkolonnen med lägre alkohol i volym. Dessa är tyngre rom än de flesta kolonndestillerade rom och drar stor nytta av långa perioder av lagring på ekfat, vilket gör att rommen kan utvecklas till Saint Lucias mest uppskattade vätskeskatt.

Det är utan tvekan att kolonndestillation förändrade hur rom producerades i hela Karibien på 1900-talet. Några av de viktigaste fördelarna var centrerade kring effektivitet. Aeneas Coffey tvillingkolumn-design blev ett populärt val för romproducenter i Brittiska Västindien. När efterfrågan på lättare och billigare rom ökade, lade några destillerier runt om i Karibien till fler tallrikar och så småningom fler kolumner för att göra ännu lättare spritdrycker med färre kongener.

Läs mer »

Idag är det vanligt att rom destilleras på flerkolumnsdestillationsapparater med många tallrikar som gör att romen förlorat mycket av sin naturliga karaktär. Det är dessa romsorter som har bidragit till några av de negativa uppfattningarna om kolonndestillerad rom. Dessa är tyngre rom än de flesta kolonndestillerade rom och drar stor nytta av långa perioder av lagring på ekfat, vilket gör att rommen kan utvecklas till Saint Lucias mest uppskattade vätskeskatt.