Chartron Trebuchet

Chartron Trebuchet grundades 1984 i Puligny-Montrachet av vännerna Jean-René Chartron och Louis Trebuchet. Jean René var ägare av Domaine Jean Chartron som grundades 1859 i Puligny och hade lägen i några av de främsta Grand Cru klassade vingårdarna i Côte Beaune.

Louis Trebuchet har en helt annan bakgrund, han är utbildad inom IT och har examen från prestigefyllda tekniska högskolan Ecole Polytechnique utanför Paris. Louis kom till Bourgogne 1973 då han bytt bana till vin. Han arbetade tidigare som vinhandlare och blev senare ledare för BIVB (Interprofession of Burgundy Wines) på 90-talet.

Läs mer »

Chartron Trebuchet producerar idag vin från Grand Cru, Premier Cru, Village och Regional-klassade vingårdar samt Crémant de Bourgogne.

Vinmakningen leds av ett kvalitetsinriktat team med ett gemensamt mål att producera kvalitetsviner där druvan och ursprung är i fokus. Druvorna hanteras på ett väldigt varsamt sätt i vinifieringsprocessen. Bland annat så rinner vinet med hjälp av gravitation och pumpas aldrig och jäser i öppna temperaturkontrollerade tankar.