Domaine Clarence Dillon

Domaine Clarence Dillons historia sträcker sig tillbaka till 1935 när den amerikanska finansmannen Clarence Dillon förvärvade Chateau Haut-Brion. Några år tidigare hade Clarence Dillon bosatt sig i Paris och spenderade somrarna i Normandie. Under en resa till Bordeaux 1934 förälskade han sig i vinerna från området och framförallt från Chateau Haut-Brion. När egendomen lades ut till försäljning året därpå tog han chansen. Tillsammans med sin brorson och vinmakaren Georges Delmas restaurerade han det vid tiden eftersatta slottet tillbaka till sin forna glans.

1983 förvärvades även grannegendomen La Mission Haut-Brion av Domaine Clarence Dillon. Precis som med Haut-Brion så rustades La Mission Haut-Brion upp från grunden och idag räknas vinerna till de absolut främsta i Bordeaux. Utöver Chateau Haut-Brion och La Mission Haut-Brion driver Domaine Clarence Dillon även den 2-stjärniga restaurangen Le Clarence i Paris, vinbutikerna La Cave de Château i Paris och Bordeaux, samt Chateau Quintus i St. Emilion.

Läs mer »

Sedan 2008 drivs Domaine Clarence Dillon av Prince Robert de Luxembourg, 4:e generationen i familjen Clarence Dillon. Vid sin sida har han Jean-Philippe Delmas, sonson till Georges Delmas och tredje generationen Delmas som ansvarat för vinmakningen på Haut-Brion.

2005 lanserade Domaine Clarence Dillon varumärket Clarendelle. Med Clarendelle tar Jean-Philippe och Prince Robert de Luxembourg tillvara på all den kunskap som finns i företaget och gör den tillgänglig för vinälskare världen över. Med tydlig inspiration från Chateau Haut-Brion producerar Clarendelle en fantastisk serie viner som ger en föraning av vad man kan förvänta från de absolut främsta slotten i regionen, till en bråkdel av priserna.