Domaine Mee Godard

Domaine Mee Godard är en liten domän med sex hektar vingårdar, mestadels belägen i den överdådiga appellationen Morgon och med en liten tomt i Moulin à Vent. De mycket gamla vinstockar över hela gården (i genomsnitt 60 år gamla) producerar toppmoderna, djupa, komplexa viner med mycket karaktär. Beskrivningen av vinerna är även en perfekt beskrivning av ägaren Mee, som köpte domänen 2013. 

Mee och Hennes syster adopterades från Sydkorea, mycket unga, till en fransk familj. Hennes biologiska föräldrar är bönder på den sydkoreanska landsbygden och redan vid denna unga ålder förstod Mee att jordbruk var en del av henne och hon har strävat efter sin dröm att odla sedan dess. Hon studerade onologi vid Wine University of Oregon i Amerika i tre år, och försökte komma så nära vinproduktionen lokalt som möjligt och börja engagera sig.

Läs mer »

Hon flyttade till Bourgogne 2007, passionen för vinerna drog henne till regionen. 2013 flyttade hon till Beaujolais, efter att ha tackat ja till sitt livs möjlighet att köpa en egendom med vingårdar fördelat på tre klimat, en av Morgons bästa platser: Côte du Py, Corcellete och Grand Cras, samt 1,1 hektar i Moulin-à-Vent. 

Målet är att långsamt börja omvandla Domaine till ekologisk odling för att undvika en chock för vinstockarna. 2017 började Mee ekologiskt bruka de sex hektaren med ett tydligt mål att använda biodynamiska metoder inom en snar framtid.

Utvecklingen av Mee till Beaujolais-regionen är att göra viner med stor lagringspotential med en stark struktur och komplexitet utan att behöva kämpa för frukten till varje pris. Frukten är en stark komponent i Gamay och Mee anser att smakligheten också visas upp genom dess härliga tanniner. För att uppnå denna stil är skördarna låga och cirka 60 till 70 % av bunten används. Musten macererar i tre veckor för att ingjuta alla de underbara egenskaperna från toppklassens stamtavla i hennes terroirer. Musten jäser i betongkar och lagras sedan i 12 till 18 månader på ekfat eller ekkar för att mjuka upp dessa kraftfulla viner.