Familia Zuccardi

Familia Zuccardi från Mendoza, Argentina, är en av landets mest innovativa och prisade vinproducenter.

Vinproducenten Familia Zuccardi grundades av Alberto Zuccardi i början av 1960-talet, då han lät anlägga en 16 hektar stor vingård. Alberto experimenterade med konstbevattningssystem – en nödvändighet i regionen Mendoza, som har ett klimat präglat av torka. Med åren har produktionen växt och Familia Zuccardi är idag Argentinas största familjeägda vinodlare. Utöver vineriet i Maipú, som nu kallas Bodega Santa Julia, har de nyligen öppnat ett vineri i höglänta Uco Valley. Här tillverkas familjens toppviner, som närmar sig hundra poäng hos internationella vinkritiker och tävlingar.

Läs mer »

Idag drivs verksamheten i andra generationen av José Alberto Zuccardi, tillsammans med hans barn. Sebastián Zuccardi är tredje generationens Zuccardi som under de senaste åren blivit en av Sydamerikas mest hyllade vinmakare.

Famila Zuccardis erbjudande sträcker sig från prisvärda ekologiskt och etiskt certifierade viner från Bodega Santa Julia till premiumviner från Uco Valley. Zuccardi ger en ny bild av vad Argentina kan ge, när förutsättningarna är som bäst och ambitionerna som högst!