Fedegraziani

Federico Graziani bestämde sig vid 15 års ålder,1990, för att följa sin passion: en passion som blev hans yrke och förändrade hans liv. Från 19 års ålder var han utbildad vinprovare, vid 23 års ålder vann han Italian association of sommeliers, som bäste Italienska sommelier och efter det tog han examen i vitikulturism och oenologi.

Den distinkta smak och aromatiska komplexitet som Graziani under sin karriär upplevt från viner i Etnaområdet väckte en nyfikenhet. 2006 besökte han området för första gången och av en slump fick han reda på att en hundraårig vingård skulle ryckas upp med rötter i distriktet Passopisciaro. För att förhindra det köpte han marken, år senare producerades hans första vin: Profumo di vulcano.

Läs mer »

Etna är ett område med en av de rikaste vinodlingtraditionerna i Italien och Europa, uråldriga druvsorter som Nerello Mascalese, Alicante och Francis omvandlas till fina viner med unika egenskaper och en anmärkningsvärd historia. Fedegrazianis alla vingårdarna följer den traditionella modellen, alberello vinodling, typiskt för Etna området, vilket bland annat innebär att vinrankorna inte är ordnade i rader utan behandlas som en individuell växt.