Joseph Cartron

“Godis är gott, men en god likör är underbar” Ogden Nash

Med sitt säte i Nuits-Saint-Georges i Bourgogne har firma Joseph Cartron utvecklat en mängd högkvalitativa frukt- och bärlikörer. Att ha hög koncentration av färska bär och frukter och inte använda essencer är signum för firmans produkter!

Läs mer »

Så tidigt som år 1285 satte Arnaud de Villeneuve, påvens doktor, ord på destillationen av vin. Det var då det hela drog igång. Munkarna i Europa började göra likör. Och det var också då som en holländsk affärsman på tidigt 1500-tal uppfann ett sätt att transportera mer vin genom att koka det för att spara utrymme. Efter transporten tillsatte man återigen vattnet i det koncentrerade vinet. Holländarna kallade det “brandewijn”, som betyder bränt vin. Successivt föddes ordet konjak. Fruktkonjak eller Eaux de vie, som betyder livets vatten, är gjort på de finaste frukterna. Och det är här som Joseph Cartron kommer in i bilden. Hans familjeföretag har utvecklat enastående fruktkonjak och fruktlikör sedan 1882.

IMG_0970small

Cartron lagrar mycket av sin sprit i klassiska korgbeklädda glaskrus som kallas demijohn.