Les Deux Cols

Les Deux Cols resa började 2012 när två vänner, Charles Derain och Simon Tyrrell, satte sig ner för att uppnå en långvarig ambition om att bli vinodlare i Rhônedalen.

2021_09_SBell_DeuxCols_DSC0083 1

Läs mer »

Charles hade en bakgrund som sommelier, utbildad i det prestigefyllda Lycée Hotelier de Tain l’Hermitage och med vintage erfarenhet på Domaine Alain Graillot, innan han fortsatte att arbeta på några av Europas mest kända stjärnrestauranger. Efter att ha lämnat gästfrihetens värld 2006 blev han distributör för många av Bourgognes finaste egendomar.

Simon tillbringade många år med att driva sin egen distributionsverksamhet, specialiserad på viner från Rhône-dalen innan han ändrade riktning 2009, och studerade vinodling och vinologi vid Plumpton College, University of Brighton i Storbritannien. Hans skörderfarenhet spenderades på Domaine Stéphane Ogier och Château Terre Forte.

Gerard Maguire gick med i teamet 2017 – vinimportör och återförsäljare med affärsintressen i Irland, Spanien och Frankrike, Gerards har både arbeta som polis detektiv och advokat innan han gav efter för sin verkliga passion, vin.

2016 började de leta efter vingårdar att köpa i den norra delen av Gard, i tron att denna kuperade region kunde förse dem med den typ av frukt de letade efter för att producera den sortens viner de ville göra. Utan tvekan valde dem den svårare vägen när de byggde upp deras vingårdar, att föredra är att köpa mark bit för bit, på enastående platser, snarare än att köpa en redan etablerad domän. De slutförde köpet av deras första 3 hektar vingård i slutet av 2016 och lade till ytterligare 1,3 hektar 2019 och ytterligare 4 hektar i början av 2020. Vingård ligger i byn Saint Nazaire i den östra änden av vingården Cèze-dalen.