Söt, frisk fläkt från Champagne Taittinger: Taittinger Demi-Sec

Champagne Taittinger är ett av de äldsta husen i Champagne med anor från 1734. Det ägs och drivs idag av familjen Taittinger, som ett av få Champagnehus där familjemedlemmarna vars namn pryder flaskornas etiketter fortfarande har en aktiv roll. Familjen Taittinger låter chardonnaydruvan spela huvudrollen, vilket ger en elegant och frisk stil som är ärlig mot sin terroir. Deras Demi-Sec, vilket är en halvtorr stil av champagne, är inget undantag.

demi-sec HD

Taittinger Demi-Sec är baserad på 40 % chardonnay samt 60% pinot noir och pinot meunier, från mer än 40 olika byar i Champagne. Vinet har vilat på jästfällningen i cirka fyra år och tillförts 35 gram socker för att bli halvtorr i stilen. Sötman bidrar till en sammetslen och mjuk smak med karaktär av mogen gul frukt såsom mango, fikon och gula plommon, vilket balanseras av toner av rostat bröd samt en härlig citrussyra med inslag av mandarin. Lång eftersmak med inslag av nötighet och en fin mineralton.

Taittinger Demi-Sec är en ljuvlig kombination med en sötsyrlig dessert, gärna med mogen tropisk frukt. Sötman gör den även till en fantastisk matchning till het mat, gärna asiatisk. I Sverige återfinns även Champagne Taittinger flaggskepp Brut Réserve (7422) samt årgångsbetecknade Millésimé 2013 (7871) på Systembolagets hyllor. Husets övriga cuvéer finns tillgängliga på beställning.

Champagne Taittinger Demi-Sec lanseras den 2:a december på Systembolagets fasta sortiment för 399 sek, artikelnummer 7941 (750 ml, 12,5% alk/vol).