Vin i påse gör entré – premiär för Grand Sud Colombard Sauvignon blanc!

Vin på bag-in-box är en vanlig syn bland vindrickare i Sverige – men från och med 1:a september finns bag-in-box utan box: vin i påse.

Grand Sud är välkänt för många svenskar tack vare deras miljövänliga PET-flaskor på 1 liter. Nu tar de ett steg till, i och med lanseringen av vin i påse på 250 ml i form av det vita vinet Grand Sud Colombard Sauvignon.

Inte nog med att påsen är lätt – den väger ca 12 gram när den är tom – påsen är både lätt att återvinna, okrossbar, och öppnas och stängs enkelt med en plastskruvkork.

– Vi är väldigt glada över att lansera denna moderna förpackning tillsammans med vår partner Les Grands Chais de France. Sedan lanseringen av Grand Sud i PET-flaska för åtta år sedan har både acceptansen och intresset för klimatsmarta förpackningar för vin ökat och det ska bli spännande att se hur detta nya format mottas, säger Erika Nord, produktchef hos importören We & Wine.

ny - kopia

Grand Sud Colombard Sauvignon är ett ungdomligt, aromatiskt vin med smak av päron och citrus. Vinet kommer från Gascogne i sydvästra Frankrike, och kostar 29 sek för 250 ml (11,5% alk/vol). Vinet finns på alla Systembolagets butiker från och med 1 september, på artikelnummer 3065.

 

För frågor, vänligen kontakta Erika Nord på We & Wine