Nyhet: stilsäker chardonnay från Argentina

We & Wine lanserar den 1:a mars Zuccardi Brazos de los Andes Chardonnay, från den berömda argentinska vinmakarfamiljen Zuccardi.

Med devisen ”Keep your feet on the ground, but your eyes on the stars” har familjen som målsättning att tillhöra de främsta i landet vad gäller högkvalitativa viner i kombination med en hållbar produktion. De har under de senaste åren lanserat en lång rad av sina exklusiva viner i Sverige, där elegans och terroir står i fokus.

Zuccardi Brazos de los Andes Chardonnay är tillverkat av handskördade druvor från vingårdar i Uco Valley, vid Andernas fot i det ökenliknande argentinska höglandet. Vinet har fått sitt namn från de floder som rinner utmed Andernas sluttningar och avbildar sig mot bergskedjan liksom armar; ”brazos” på spanska.

Zuccardi Brazos de los Andes Chardonnay är ett medelfylligt, fruktigt vin med inslag av fat, tropisk frukt, gula plommon, smör, vanilj och citrusfrukter. 70 % av vinet har lagrats i åtta månader på franska ekfat.

Brazos

Zuccardi Brazos de los Andes Chardonnay 2016 lanseras i Systembolagets fasta sortiment den 1:a mars för 119 sek (750 ml, 13,5% alk/vol), artikelnummer 6356.