We & Wine lanserar sval Semillon från Chile och ekologisk röd blend från Sydafrika på Systembolaget första mars!

Den första mars lanserar vi på We & Wine två nyheter i fasta sortimentet på Systembolaget. Vistamar Reserva Semillon 2017 från Casablanca Valley, Chile och Jacques Germanier Cabernet Sauvignon Merlot 2017 från Western Cape, Sydafrika.

 

Logo + slogan cool intensity

 

Vistamar har stort fokus på friska, lätta och ursprungstypiska viner som speglar det unika klimatet som närheten till Anderna och Stilla havet i Chile ger. Vistamar har från start engagerat sig i hållbarhetsarbete och var först med att certifieras enligt ’Sustainability of Chile’s standards i samtliga områden. De strävar efter en hållbar aktivitet både med avseende på miljö, sociala aspekter och ekonomi.

Druvan Semillon kommer ursprungligen från Bordeaux i Frankrike men har spridits över världen och blivit en populär druva i synnerhet på varmare breddgrader. Druvorna till Semillon Reserva 2017 är plockas i den svala regionen Casablanca Valley i Chile och blandas med femton procent Sauvignon blanc för extra fräschör.

Vinet har en fruktig och ungdomlig smak av gula päron, citrus, mogen ananas, mineral och en touch bivax. Den perfekta matchningen till fisk- och skaldjursrätter eller en fräsch sallad!

 

IMG_2113 3

Jacques Germanier är vinmakaren från Schweiz som flyttade till Sydafrika på 70-talet och tog med sig sina hantverkskunskaper i vinmakning. Jacques Germanier köpte Sonop Wine Farm, 120 ha bördig mark och började odla vinrankor. Jacques Germaniers ställde om vinodlingarna till  ekologiskt jordbruk 2005 och är ekologist certifierade . Efter Jacques bortgång 2017 tog dottern Sophie Germanier över driften av vineriet.

1997 etablerade Jacques Germanier efter lokalt speciellt efterfrågade hållbarhetsarbete. Jacques Skapade Mountain View Property Association (CPA). Sonop Wine farm delade med sig av 10 ha bördig jordbruksmark till arbetarna för att ha möjlighet att odla sin egen mat med löpande rådgivning samt maskinpark av Jacques Germanier hur marken kunde brukas på bästa sätt. Alla arbetare som är medlemmar får tillgång till en medicinsk fond samt vuxenutbildning. 2018 tilldelades Jacques Cabernet Sauvignon Merlot 2017 Guldmedalj av “International Organic Wine award, Wine System AG”.

Druvblenden består av 80% Cabernet Sauvignon och 20% Merlot som plockas i regionen Voor-Paardeberg från vingårdar med jordmån bestående av lera med inslag av granit vilket återspeglar sig i vinet. Druvorna skördas nattetid i början av februari för hand. Druvorna avstjälkas (druvsorterna vinifieras separat), krossas och jäser under fem dagar. Vinet blandas varsamt och mognar långsamt på rostfria ståltankar före filtrering och buteljering.

Vinet har en karaktär av Svarta vinbär, plommon med kryddiga örtinslag. Passar utmärkt till rikare rätter på gris eller varför inte grillat marinerat blomkålshuvud med örtaioli?

 

2017 Vistamar Reserva Semillon
Artnr: 3708 I 13% alk/vol. I 75cl I 99 kr

2017 Jacques Germanier Cabernet Sauvigon Merlot
Artnr: 20027 I 13,5% alk/vol. I 75cl I 99 kr