
”Godis är gott, men en god likör är underbart” – Ogden Nash
Med sitt säte i Nuits-Saint-Georges i Bourgogne har firma Joseph Cartron utvecklat en mängd högkvalitativa frukt- och bärlikörer. Att ha hög koncentration av färska bär och frukter och inte använda essencer är signum för firmans produkter.
Det officiella födelseåret för Vermouth är 1786 i Turin. Det skapades utifrån en tysk aperitif, en blandning av vin och Wermut (tyska för absint). Kanske flera hundra år senare inspirerade denna Bourgogne att tillverka sin egen. Det kom sig naturligt för Joseph Cartron att tillverka den första vita vermouthen i Bourgogne från Nuits-Saint-Georges. Italien ligger bara ett stenkast bort men vägen till perfektion skulle kräva många justeringar. Med stor respekt för jordmånens alla kvalitéer så är Joseph Cartrons vita Vermouth gjord på Bourgogne Chardonnay.
Receptet är 100% naturligt med 16 ingredienser; Absint, apelsin, kryddnejlika, lagerblad, muskot, lakrits, fläder med fler. Alla ingredienser är noga utvalda. Sen är tre frukter en del av ingredienserna och det är aprikos, slånbär och Pêche de Vigne från Bourgogne vilket bidrar till en fin och reserverad karaktär. Kryddiga toner med fräschör och blommig doft och smak visar den höga ambitionen av perfektion och gedigna erfarenhet från Joseph Cartron.
Detta är en glädje att dela denna dryck som är ett så fint uttryck av Bourgognes själ!
Öppen, blommig, kryddig och komplex.
Smak:Första intrycket är riklig och generös.
Den är välbalanserad mellan tonerna av krydda, frukt och blommigt och den fräschar upp på slutet med en ihållande smaksensation.
Servera enkelt med is men kan också bidra till viken cocktail som helst.
Om producenten:”Godis är gott, men en god likör är underbart” – Ogden Nash
Med sitt säte i Nuits-Saint-Georges i Bourgogne har firma Joseph Cartron utvecklat en mängd högkvalitativa frukt- och bärlikörer. Att ha hög koncentration av färska bär och frukter och inte använda essencer är signum för firmans produkter.
Bekräfta genom att välja alternativ och trycka på knappen.