
Efter Napolenkrigen 1815 kom Charles Louis Billaud tillbaka till sin hembygd och planerade för ett civilt liv. Han köpte mark i Chablis och började odla vin. Idag 200 år senare är egendomen 20 hektar stor och har mycket bra rykte och förutom Petit Chablis och Chablis i så gör men fyra premier cru och fyra av områdets sju grand cru. I stilen är Billaud-Simon fruktiga och generösa med tydlig mineralkaraktär och mycket distriktstypiska, med sjungande syror som gör vinerna rejält lagringsdugliga, tio år plus för både premier och grand cru.
Från det kalkrika Kimmeridge jordarna i Premier Cru klassade sydvästsluttande vingården Vaillons i sydvästra Chablis i norra Bourgogne.
Terroiren skiner igenom med kalkiga mineraltoner och en frisk syra och koncentrerad frukt.
Ett vin med lång eftersmak och tål att lagras flera år framöver.
Rik, blommig och elegant doft med inslag av lime.
Smak:Mycket torr, frisk smak,delikat blommigt med inslag kalkiga mineraltoner, äpple och citrus.
Passar till:Ostron, musslor, sjötunga.
Om producenten:Efter Napolenkrigen 1815 kom Charles Louis Billaud tillbaka till sin hembygd och planerade för ett civilt liv. Han köpte mark i Chablis och började odla vin. Idag 200 år senare är egendomen 20 hektar stor och har mycket bra rykte och förutom Petit Chablis och Chablis i så gör men fyra premier cru och fyra av områdets sju grand cru. I stilen är Billaud-Simon fruktiga och generösa med tydlig mineralkaraktär och mycket distriktstypiska, med sjungande syror som gör vinerna rejält lagringsdugliga, tio år plus för både premier och grand cru.
Bekräfta genom att välja alternativ och trycka på knappen.