
Efter Napolenkrigen 1815 kom Charles Louis Billaud tillbaka till sin hembygd och planerade för ett civilt liv. Han köpte mark i Chablis och började odla vin. Idag 200 år senare är egendomen 20 hektar stor och har mycket bra rykte och förutom Petit Chablis och Chablis i så gör men fyra premier cru och fyra av områdets sju grand cru. I stilen är Billaud-Simon fruktiga och generösa med tydlig mineralkaraktär och mycket distriktstypiska, med sjungande syror som gör vinerna rejält lagringsdugliga, tio år plus för både premier och grand cru.
Från en av Chablis brantare Grand Cru klassade vingårdar med sydostexponering vilket ger druvorna optimal mognad samtidigt som de svala nätterna bidrar till den generösa syran. Jordmånen består Kimmeridge som är en kalk och fossilrik vilket även skiner igenom i Billaud-Simons viner tack vare den försiktiga men väl avvägda användningen av ekfat. Ett vin trogen sin terroir och som tål att lagras.
Domaine Billaud-Simon Chablis Grand Cru Vaudésur 2016 belönades med 93 poäng av James Suckling.
Rik, elegant doft med inslag av citrus och mineral.
Smak:Mycket torr, frisk och elegant smak med delikat frukt och toner av kalkiga mineraltoner och citrus.
Passar till:Elegantare och friska rätter på fisk och skaldjur.
Om producenten:Efter Napolenkrigen 1815 kom Charles Louis Billaud tillbaka till sin hembygd och planerade för ett civilt liv. Han köpte mark i Chablis och började odla vin. Idag 200 år senare är egendomen 20 hektar stor och har mycket bra rykte och förutom Petit Chablis och Chablis i så gör men fyra premier cru och fyra av områdets sju grand cru. I stilen är Billaud-Simon fruktiga och generösa med tydlig mineralkaraktär och mycket distriktstypiska, med sjungande syror som gör vinerna rejält lagringsdugliga, tio år plus för både premier och grand cru.
Bekräfta genom att välja alternativ och trycka på knappen.