
Cave de Tain är den största producenten av Cru-viner i norra Rhonedalen. Med inte mindre än 900 hektar, främst i Crozes Hermitage, Herimitage, Saint Joseph, Saint Péray och Cornas har man en imponerande möjlighet att ta fram det bästa ur varje område. Cave de Tain drivs som ett kooperativ men då samtliga medlemmar måste sälja hela sin skörd till kooperativet finns ingen risk att odlaren behåller det bästa för sig själv. Hos Cave de Tain slår hjärtat för det lokala, det som är riktigt nära och det man är specialister på. 95% av alla vingårdar ligger mindre än 15 km från vineriet i Tain l’Hermitage och det är på så sätt man ser till att ha stenkoll på samtliga odlingar och odlare. Stora investeringar i vineriet har varit med och bidragit till att internationella utmärkelser och toppoäng har radat upp sig under de sista åren, från basappellationsvinerna till de vingårdsbetecknade toppvinerna.
Från 30 år gamla vinstockar i de stenrika jordarna i Crozes-Hermitage.
De olika vingårdarna vinifieras separat för att sedan blandas till perfektion där utvalda vingårdar vinifieras i ekfat, betong eller rostfria ståltankar för att sedan lagras 15 månader på 400 l. ekfat.
Vinner på lagring och att dekanteras minst en timme före servering.
Kraftfull doft som går åt solmogna körsbär, björnbär, kryddor och rostad ek.
Smak:Kraftfull och rund smak med mogna tanniner. Frukten går åt mörka bär som körsbär och björnbär tillsammans med läckra kryddinslag åt fänkålsfrön och lätt pepprig ton med en lång, komplex och frisk eftersmak.
Passar till:Medel-kraftfulla kötträtter med kryddiga inslag.
Om producenten:Cave de Tain är den största producenten av Cru-viner i norra Rhonedalen. Med inte mindre än 900 hektar, främst i Crozes Hermitage, Herimitage, Saint Joseph, Saint Péray och Cornas har man en imponerande möjlighet att ta fram det bästa ur varje område. Cave de Tain drivs som ett kooperativ men då samtliga medlemmar måste sälja hela sin skörd till kooperativet finns ingen risk att odlaren behåller det bästa för sig själv. Hos Cave de Tain slår hjärtat för det lokala, det som är riktigt nära och det man är specialister på. 95% av alla vingårdar ligger mindre än 15 km från vineriet i Tain l’Hermitage och det är på så sätt man ser till att ha stenkoll på samtliga odlingar och odlare. Stora investeringar i vineriet har varit med och bidragit till att internationella utmärkelser och toppoäng har radat upp sig under de sista åren, från basappellationsvinerna till de vingårdsbetecknade toppvinerna.
Bekräfta genom att välja alternativ och trycka på knappen.