
Den främsta innovatören i Champagne.
Champagne Laurent-Perrier grundades redan 1812, och är idag världens femte största champagnehus.
Laurent-Perrier var först i Champagne med att skapa en cuvée helt utan tillsatt socker, dvs “zero dosage” eller “brut nature”. Deras Ultra Brut har varit föregångare för en idag mycket populär typ av Champagne.
Eftersom Ultra Brut vinifieras helt utan tillsatt socker, produceras denna cuvée endast under utvalda år. Kravet är att druvorna når optimal sockerhalt vid skörden, vilket tillåter produktionen av Ultra Brut med en perfekt balans mellan syra och naturlig sötma.
Endast 14 olika cuvéer av Ultra Brut har producerats hos Laurent-Perrier sedan premiären 1981.
Komplex doft av citrusfrukter, vita stenfrukter, vita blommor och mineral.
Smak:Intensiv och komplex smak av citrusfrukter, vita stenfrukter, vita blommor och mineral. Mycket frisk smak. Elegant och stram struktur med långt avslut.
Passar till:Eleganta och syrliga rätter såsom sushi och ceviche är förtjusande till Ultra Brut: liksom salta rätter som parmesanost eller pata negra-skinka.
Om producenten:Den främsta innovatören i Champagne.
Champagne Laurent-Perrier grundades redan 1812, och är idag världens femte största champagnehus.
Bekräfta genom att välja alternativ och trycka på knappen.