
I 20 år jobbade Andrew Margan som högra hand åt den legendariske vinmakaren på Tyrrel’s, Hunter Valley’s äldsta stjärna på vinhimlen. 1997 bestämde dock Andrew och hans Lisa att det var dags att starta eget. Under åren har de köpt på sig mark och besitter idag 130 hektar utmärkta vinodlingar med mycket gamla vinstockar. Jorden i området är oftast röd vulkanisk sandblandad lera, proppfull med mineraler som vinstockarnas långa rotsystem mer än gärna suger i sig. Med sitt relativt svala och fuktiga klimat ger vinerna i Hunter sällan samma kraft som många andra varmare regionen, inte heller så hög alkohol. Margan försöker odla ekologiskt, deras semillon är 100% eko, men alla druvsorter är inte lika tacksamma. Man är på god väg och nästan alla kemikalier är ersatta med naturliga medel.
Vid starka årgångar som 2013 sparar Andrew Margan ett antal flaskor för att lagra dem på vineriet tills dem nått sin bästa mognad.
Denna gång är det dags för årgång 2013, en toppårgång för semillon i Hunter Valley. En årgång präglad av koncentration och lagringsbara viner som trotts drygt fem år på nacken börjar så sakta utvecklas.
Har du inte provat mogen Hunter Valley Semillon så kan vi rekommendera dig att inhandla en flaska den 14 februari då det lanseras 480 flaskor i Systembolagets Småpartier.
Fruktig doft av karamelliserad citronzest och honungsmelon.
Smak:Frisk och mjuk smak med begynnande mogna toner av solmogen citrus, grapefrukt och honungsmelon.
Passar till:Passar till elegantare fisk och skaldjursrätter med friska och lätt karamelliserade inslag som stekt torskrygg med brynt smör och citronslungade stekta grönsaker.
Om producenten:I 20 år jobbade Andrew Margan som högra hand åt den legendariske vinmakaren på Tyrrel’s, Hunter Valley’s äldsta stjärna på vinhimlen. 1997 bestämde dock Andrew och hans Lisa att det var dags att starta eget. Under åren har de köpt på sig mark och besitter idag 130 hektar utmärkta vinodlingar med mycket gamla vinstockar. Jorden i området är oftast röd vulkanisk sandblandad lera, proppfull med mineraler som vinstockarnas långa rotsystem mer än gärna suger i sig. Med sitt relativt svala och fuktiga klimat ger vinerna i Hunter sällan samma kraft som många andra varmare regionen, inte heller så hög alkohol. Margan försöker odla ekologiskt, deras semillon är 100% eko, men alla druvsorter är inte lika tacksamma. Man är på god väg och nästan alla kemikalier är ersatta med naturliga medel.
Bekräfta genom att välja alternativ och trycka på knappen.