
I 20 år jobbade Andrew Margan som högra hand åt den legendariske vinmakaren på Tyrrel’s, Hunter Valley’s äldsta stjärna på vinhimlen. 1997 bestämde dock Andrew och hans Lisa att det var dags att starta eget. Under åren har de köpt på sig mark och besitter idag 130 hektar utmärkta vinodlingar med mycket gamla vinstockar. Jorden i området är oftast röd vulkanisk sandblandad lera, proppfull med mineraler som vinstockarnas långa rotsystem mer än gärna suger i sig. Med sitt relativt svala och fuktiga klimat ger vinerna i Hunter sällan samma kraft som många andra varmare regionen, inte heller så hög alkohol. Margan försöker odla ekologiskt, deras semillon är 100% eko, men alla druvsorter är inte lika tacksamma. Man är på god väg och nästan alla kemikalier är ersatta med naturliga medel.
Ungmogen Hunter Valley Semillon som fått extra lagringstid på flaskan från Margan Estate.
Fruktig doft av karamelliserad citronzest och honungsmelon.
Smak:Frisk och mjuk smak med begynnande mogna toner av solmogen citrus, grapefrukt och honungsmelon.
Passar till:I 20 år jobbade Andrew Margan som högra hand åt den legendariske vinmakaren på Tyrrel’s, Hunter Valley’s äldsta stjärna på vinhimlen. 1997 bestämde dock Andrew och hans Lisa att det var dags att starta eget. Under åren har de köpt på sig mark och besitter idag 130 hektar utmärkta vinodlingar med mycket gamla vinstockar. Jorden i området är oftast röd vulkanisk sandblandad lera, proppfull med mineraler som vinstockarnas långa rotsystem mer än gärna suger i sig. Med sitt relativt svala och fuktiga klimat ger vinerna i Hunter sällan samma kraft som många andra varmare regionen, inte heller så hög alkohol. Margan försöker odla ekologiskt, deras semillon är 100% eko, men alla druvsorter är inte lika tacksamma. Man är på god väg och nästan alla kemikalier är ersatta med naturliga medel.
Bekräfta genom att välja alternativ och trycka på knappen.