
Ekologisk och biodynamisk kvalitetsproducent! Familjen Moser är en av Österrikes gamla traditionella vinfamiljer. Redan 1142 nämns en medlem ur klanen Moser som ansvarig för Benediktinermunkarnas vineri i byn Rohrendorf. 700 år senare, 1849 blev Anton Moser ägare till vingården som sedan dess varit i familjens ägo. 1965 förverkligade Dr. Lenz Moser sin dröm och byggde Atriumhuset en fantastisk byggnad i romersk stil som idag är egendomens vineri. När Nikolaus tog över verksamheten efter sin far Sepp Moser år 2000 startade han en omfattande renovering av vineriet som numer är toppmodernt. Nikolaus har under åren omvandlat produktionen till både ekologisk och biodynamiskt certifierade. Terroir, tradition och teknik är ledorden i Sepp Mosers viner. Alla Sepp Mosers viner är veganvänliga, och han tillverkar även naturviner i mindre skala.
Rik halmgul; doft av vit persika underlagd med blomhonung
Smak:En elegant smak av citrus- och persikatoner i gommen, balans och uttalat mineraldjup - ett vin med stor lagringspotential.
Passar till:Fisk som - öring, röding och gös.
Om producenten:Ekologisk och biodynamisk kvalitetsproducent! Familjen Moser är en av Österrikes gamla traditionella vinfamiljer. Redan 1142 nämns en medlem ur klanen Moser som ansvarig för Benediktinermunkarnas vineri i byn Rohrendorf. 700 år senare, 1849 blev Anton Moser ägare till vingården som sedan dess varit i familjens ägo. 1965 förverkligade Dr. Lenz Moser sin dröm och byggde Atriumhuset en fantastisk byggnad i romersk stil som idag är egendomens vineri. När Nikolaus tog över verksamheten efter sin far Sepp Moser år 2000 startade han en omfattande renovering av vineriet som numer är toppmodernt. Nikolaus har under åren omvandlat produktionen till både ekologisk och biodynamiskt certifierade. Terroir, tradition och teknik är ledorden i Sepp Mosers viner. Alla Sepp Mosers viner är veganvänliga, och han tillverkar även naturviner i mindre skala.
Bekräfta genom att välja alternativ och trycka på knappen.